Inbraakbeveiliging

Diefstal als gevolg van een inbraak komt heel vaak voor in ons land. Via ons elektronische inbraakbeveiligingssysteem voorkomt u vaak dat een inbraak gepleegd wordt of detecteert u ogenblikkelijk dat er een inbraak aan het gebeuren is.

Samen met u werken wij een risicoanalyse uit waar we zowel de organisatorische als de elektronische beveiliging onder de loep nemen.

Zwijsen-security is al jaren erkend door Binnenlandse zaken als beveiligingsinstallateur. Als erkend beveiligingsinstallateur bewijst Zwijsen-security dat het kwaliteitsproducten gebruikt en op een professionele manier een installatie plaatst en onderhoudt.

Wat zijn de onderdelen van een inbraakbeveiligingssysteem?

Het codeklavier schakelt uw installatie aan en uit. Elke persoon die toegangsrechten heeft tot uw gebouw krijgt zijn eigen code. Die kan hij gebruiken om een op voorhand bepaalde zone in of uit bewaking te schakelen. De eenvoud van onze codeklavieren maakt het mogelijk om zonder veel kennis kleine aanpassingen te doen aan uw installatie. Zo kan u extra gebruikers toevoegen of verwijderen uit het systeem.

Een magneetcontact wordt geplaatst op deuren, ramen en poorten om het openen ervan te detecteren. Deze contacten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen zowel inbouw als opbouw. In samenspraak met de buitenschrijnwerker worden deze contacten geplaatst en gekoppeld met de inbraakbeveiliging installatie. Zodra het alarmsysteem ingeschakeld wordt, geeft de status van dit contact u ook informatie over het openstaan van deuren of ramen. Zo kan u deze eerst gaan sluiten alvorens het gebouw te verlaten.

Een passief infrarood detector is één van de meest gebruikte detectiesystemen voor het detecteren van beweging door een persoon. De infrarood detector zoekt voortdurend naar veranderingen in het warmtebeeld van een ruimte. Wanneer een persoon één van de vele detectiezones onderbreekt gaat hij in alarm. Een 360° versie kan gebruikt worden in een grote open ruimte.

De radar detector gebruikt een heel andere techniek dan een PIR-detector. De radar controleert veranderingen in de omgeving door radiogolven uit te sturen. Zodra de informatie die de detector terug ontvangt verandert, gaat deze in alarm.

Twee verschillende technieken onder één behuizing. Om valse alarmen te verminderen gebruikt deze detector de combinatie van PIR en Radar technologie.

Zoals de omschrijving al doet vermoeden, detecteert deze detector wanneer een raam wordt ingeslagen. Het specifieke geluid van glasbreuk zal deze detector in alarm plaatsen.

Dit is het brein achter de hele installatie. Alle componenten worden in ster of in bus naar de centrale getrokken. Meerdere centrales kunnen in een netwerk geplaatst worden. Via het beheersprogramma kunnen alle settings ingesteld worden en garandeert Zwijsen-security een systeem dat werkt volgens de regels van goed vakmanschap.

Overal toegang is dat mogelijk?

Dankzij de aanwezige internetaansluiting op onze centrale heeft u overal toegang tot uw inbraakbeveiligingsinstallatie; via een computer, tablet of smartphone. U bedient onbeperkt het alarm en bekijkt de gebeurtenissen.

Kan de inbraakbeveiliging ook een draadloos systeem zijn?

De meeste componenten van een inbraakbeveiligingssysteem zijn in een draadloze versie beschikbaar. Hierdoor is het dus mogelijk om uw installatie uit te breiden naar plaatsen waar geen bekabeling kan geplaatst worden. Al melden we er toch wel even bij dat een draadloos systeem enkel werkt als de zender en ontvanger elkaar kunnen bereiken. In de praktijk loopt dit soms iets moeilijker dan in theorie. Wanneer de ontvangst goed is dan is het systeem wel even betrouwbaar als een bekabeld systeem.

Dient een inbraakbeveiliging onderhouden te worden?

Een inbraakbeveiliging dient inderdaad onderhouden te worden. Zoals in de wet omschreven dient dit jaarlijks te gebeuren. Zwijsen-security kan u hierbij helpen en bezorgt u hiervan ook een attest.