Electro Zwijsen nv

Algemene elektriciteitswerken waren de oorspronkelijke basisactiviteiten van Electro Zwijsen nv en vormen nog steeds een belangrijk aandeel in onze projecten.  Door de jaren heen werd een ruime ervaring opgebouwd in het uitvoeren van electro-installaties in ziekenhuizen, winkelcentra, kantoorruimten, sportcomplexen, opslagplaatsen en vele andere tertiaire en industriële sectoren.

Directe communicatie

Om onze klanten een succesvol eindresultaat te kunnen aanbieden hechten wij veel belang aan het opbouwen van een vertrouwensrelatie via directe communicatie.  Voor elk project wordt een gedetailleerde offerte opgemaakt inclusief technisch dossier en plannen.  In de uitvoeringsfase wordt onze klant steeds bijgestaan door onze projectleider, zijn vaste contactpersoon die steeds van elk detail van de installatie op de hoogte is.

Doorgedreven service

Actieve service is het sleutelwoord in onze aanpak van ieder project, klein of groot.  Een van onze grote troeven is onze flexibiliteit, niet enkel in de engineerings- en uitvoeringsfase maar ook in de nazorg. Gedurende het hele jaar,  7 dagen op 7, 24 uur op 24 staat onze depannagedienst paraat om technische defecten bij onze klanten binnen de kortst mogelijke tijd op te lossen.

We bieden onze klanten op gebied van beveiliging een totaalconcept. Ons security team houdt zich dagelijks bezig met plaatsing, installatie, nazorg en engineering van de installaties voor inbraakbeveiliging, camerabeveiliging (cctv),  toegangsbeveiliging en brandbeveiliging. Deze vier elektrotechnische systemen vormen samen het optimale pakket voor de bescherming van uw huis of onderneming, en zijn volledig met elkaar integreerbaar.  Ook kan het inbraaksysteem gekoppeld worden aan de elektriciteit (bv. als het alarmsysteem geactiveerd wordt, gaan de lichten uit.)

Hoge Servicegraad

De afdeling Security hanteert net zoals de andere afdelingen van Electro Zwijsen dezelfde hoge servicegraad. Onze mensen zijn 7 dagen op 7, 24 uur op 24 voor u bereikbaar voor interventies en eventuele problemen. Het onderhoud van de installaties gebeurt zoals het hoort door onze mensen op jaarlijkse basis.

Permanente bijscholing

Om up to date te blijven met de constant evoluerende technologische wereld worden onze mensen regelmatig onderworpen aan bijscholingen in de nieuwste technieken. Dit stelt ons als bedrijf in staat steeds een vooruitstrevende oplossing aan uw probleem te kunnen bieden

Securitywerken

Bordenbouw en KNX

Een grote troef van Electro Zwijsen is dat wij beschikken over een eigen bordenbouwafdeling. Hierdoor kunnen we onze projecten van A tot Z afwerken zonder dat de klant zich tot andere partijen moet wenden.

In deze afdeling hebben we ondertussen al meer dan 15 jaar ervaring opgedaan in het maken van vermogensborden, verdeelborden en in het maken van sturingsborden.  Hiervoor gebruiken we materialen van de beste kwaliteit en werken we met ervaren en vakbekwame mensen.

De afdeling KNX is ontstaan door een steeds toenemende vraag naar domoticasystemen en gebouwenautomatisatie.  Als professioneel installatiebedrijf kunnen wij deze vraag natuurlijk niet negeren en hebben we voor voldoende kennis gezorgd om ook in dit segment van de elektriciteitswerken een uitstekende kwaliteit en service te leveren.

Deze afdeling is actief in zowel eenvoudigere als allesomvattende installaties in de woningbouw, over de automatisatie van kantoren, banken en scholen, tot het automatiseren van sporthallen en grote loodsen / magazijnen.

KNX is een wereldwijd gebruikte standaard en heeft partners in meer dan 115 landen.  Eén van haar grootste troeven is dat KNX niet merkgebonden is.  Zo kunnen verschillende merken van componenten door elkaar gebruikt worden, volledig aangepast naar het gebruiksgemak en de smaak van de klant.  Dit zorgt voor eindeloze mogelijkheden…  Een andere grote sterkte van KNX is visualisatie, of het nu vanop de PC, iPad of smartphone is, voor alle toepassingen bestaat wel een oplossing op maat.

Door deze twee vakgebieden samen te voegen kunnen we nog betere, logischere en goedkopere oplossingen aanbieden aan onze klanten.

Datanetwerken

Op gebied van datacommunicatie biedt Electro Zwijsen zijn klanten een totaaloplossing in de installatie van actieve componenten en koper- en glasvezelbekabeling.

Onze expertise reikt verder dan enkel het bekabelen en aansluiten van datakasten. Op regelmatige basis voeren wij ook de engineering van een netwerk of zelfs de verhuis van complete computerlokalen uit. Dit uiteraard steeds met de grootste zorg.

Erkend Installateur

Onze mensen genoten een doorgedreven opleiding en training bij de fabrikanten zelf. Om steeds op de hoogte te blijven van de laatste nieuwe technieken worden zij permanent bijgeschoold. Op deze manier kunnen wij voor elk project een betrouwbaar en kwaliteitsvol resultaat garanderen. Bovendien kunnen we als erkend installateur voor diverse merken een systeemgarantie van 20 tot 25 jaar aanbieden.

Middenspanningsinstallaties

Onze afdeling middenspanning is zeer actief op verschillende terreinen.

Zo plaatsen we niet enkel nieuwe beton- en binnencabines, maar beschikken we ook over de nodige expertise voor het onderhoud en renovatie van uw bestaande cabines. Bovendien beschikken wij over een zeer sterk team dat de techniek van het koppelen van middenspanningskabels via professionele moffen uitstekend beheert.

Specifieke opleidingen

Het aanpassen of verzwaren van uw bestaande installaties volgens de huidige wetgeving kent voor onze werknemers geen geheimen, zij kregen hiervoor specifieke opleidingen. We werken steeds met de grootste zorg voor kwaliteit en veiligheid aan het onderhouden en renoveren van uw cabine alsook aan de plaatsing ervan.