Camerabeveiliging

Camera’s zijn onze ogen voor als wij even niet kunnen opletten of iets niet registreren.

De laatste jaren worden er camera’s ingezet voor heel veel toepassingen. De opgenomen beelden zeggen veel meer dan duizend woorden. Zwijsen-security heeft ook op dit vlak niet stil gezeten en plaatste al honderden camerabeveiligingen. Wij bekijken uw noden en zoeken de beste oplossingen.

Welke soorten camera’s zijn er zoal?

Er zijn ongelooflijk veel soorten camera’s op de markt. Niet alleen de coax systemen maar zeker de op IP (Internet Protocol) gebaseerde systemen veroveren de markt. Dat maakt het u niet gemakkelijk om de juiste keuze te maken. Daarom kiest Zwijsen-security alleen voor de grootste merken en doen wij regelmatig de nodige proefopstellingen om u ervan te kunnen verzekeren of overtuigen dat u betrouwbare materialen koopt. Wij garanderen u niet steevast de goedkoopste oplossing, maar wel de beste. Zo krijg u waar voor uw geld.

Welke toepassingen zijn er?

Eigenlijk heeft u voor elke toepassing een andere type camera nodig, of dient de camera anders gemonteerd te worden. Hieronder enkele van de vele toepassingen.

U heeft geen details nodig maar wenst een algemeen overzicht van wat er gebeurt of gebeurd is op uw eigendom. Dit type camera wordt heel vaak gebruikt op plaatsen waar er weinig of geen waardevolle spullen staan. Dankzij de lage kostprijs is het mogelijk om op alle strategische plaatsen camera’s te plaatsen.

Dit is een heel ander verhaal aangezien het herkennen van personen of voertuigen gepaard gaat met een veel gedetailleerder beeld. Overdag is het veel gemakkelijker om aan herkenning te doen dan ’s nachts. Vele van onze camera’s zijn uitgerust met IR verlichting of een lens die werkt in zeer lage lichtomstandigheden.

Bij het herkennen van een nummerplaat van een voertuig is het aangewezen om de camera niet te hoog te monteren. De camera filtert het beeld en zorgt dat enkel de nummerplaat wordt geregistreerd. Met deze informatie en dankzij de tijdstempel is het mogelijk om het voertuig aan een andere gebeurtenis te linken.

 

Wat is er allemaal mogelijk met een camera beveiligingssysteem?

Bij camerabeveiliging zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden. We sommen er een aantal voor u op:

Dit betekent niet meer of minder dan dat de beelden automatisch geanalyseerd worden. Zo is het mogelijk om een omheining te bewaken zonder dat er een bewaker aan te pas komt.

Ook het opzoeken van gebeurtenissen is dankzij deze toepassing veel eenvoudiger.

Eén van de systemen die wij aanbieden herkent het gedrag van personen in allerlei situaties. Eén van de vele voorbeelden is het groeperen van mensen in een bepaalde zone, het ontstaan van een ruzie tussen verschillende personen of zelf het detecteren van achtergelaten verpakkingen door een voorbijganger. Deze intelligente toepassingen maken het wel heel gemakkelijk om in te grijpen op het moment en de plaats dat het echt nodig is.

Via deze toepassing wordt er bijvoorbeeld geteld hoeveel personen vandaag uw pand betreden hebben en of er evenveel personen vertrokken zijn. De telling heeft wel een kleine foutmarge wanneer er groepen tegelijkertijd binnen en buiten gaan. Toch laat het u toe een analyse te maken van het verloop van de dag, week of maand.

Deze term wordt gebruikt om weer te geven op welke plaatsen de meeste bewegingen hebben plaatsgevonden. Zo is het mogelijk na te gaan welk deel van een winkel meer klanten trekt dan een ander deel. Op basis van deze analyse kan u actie ondernemen om het andere deel aantrekkelijker te maken.

Opgelet: Niet elk camerabeveiliging systeem kan dit standaard, laat u goed informeren door Zwijsen-security alvorens tot een aankoop over te gaan.

Waar slaan we de opgenomen beelden best op?

Een camera beveiligingssysteem slaat de beelden meestal op, op de harde schijf van een recorder. Vele fabrikanten leveren een kant-en-klare recorder. Het voordeel hiervan is dat er meestal ook al een POE (Power Over Ethernet) switch in het toestel is ingebouwd waar de camera’s rechtstreeks op aangesloten kunnen worden. In grotere installaties plaatsen wij afzonderlijke POE switches op verschillende locaties in het gebouw en plaatsen we de recorder op een centrale plaats, bijvoorbeeld in het Data Rack. De bekabeling tussen switch en camera is beperkt tot 90 meter.

Kunnen de beelden ook van op afstand bekeken worden?

De live stream van de camerabeelden kunnen via het lokaal netwerk bekeken worden op zowel een computer, tablet of smartphone. In samenspraak met onze IT specialisten of uw IT’er kunnen we het ook mogelijk maken om de beelden van op een andere locatie te bekijken. Onze voorkeur gaat wel uit naar een veilige VPN verbinding.